Meillä on kerätty marjoja pensaista, keitetty mehua ja tehty hilloa.
En ole koskaan ollut oikein ihastunut hilloihin mutta
kirpeä karviaismarjahillo on kyllä oikein hyvää lettujen kanssa.
Mehustintakaan ei tästä taloudesta löydy, joten mehu keitettiin isossa kattilassa.
Hyvää siitä tuli silti!
Punaviinimarjamehu
2 l marjoja
6-7 dl marjoja
200-300 g sokeria
Huuhtele marjat ja pane ne veden kanssa kattilaan.
Keitä marjoja n. 30 min.
Pane mehu marjoineen valumaan harsokankaalle tai suureen terässiivilään.
Anna mehun valua sekoittamatta.
Pane mehu takaisin kattilaan ja lisää sokeri.
Kiehauta mehu ja kuori pinnalta vaahto.
Pullota mehu puhtaisiin kuumiin pulloihin ja sulje heti.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Säilytä kylmässä.
Karviaishillo
1 kg (2 l) karviaisia
0,5 dl vettä
500 g hillosokeria
Ohje hillosokeripussin kyljestä. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti